Snabbt och säkert i molnet.

Strulande e-post, sega servrar och manuell backup. Förra året insåg Wallstreet Media att de hade vuxit ur sin IT-miljö. Idag är den helt utbytt.

– I deras erbjudande var det lätt att förstå vad som ingick och inte, även för någon som inte är expert på IT. Annars kan stora kostnader tillkomma i efterhand, säger Jonas Stendahl, vd på Wallstreet Media.

I somras bytte IT-Hantverkarna ut samtliga klienter till snabba ultraportabla datorer från Dell, migrerade den gamla Exchange-servern till Office 365, och flyttade användarnas data och allt bild­material till Windows Server 2012 R2 som kör Hyper-V, en Microsoft­lösning som används för att virtualisera servrar.

– Nu är systemen mycket snabbare, det märker även medarbetare som sitter utanför huvudkontoret, säger Jonas Stendahl.

Den fysiska servern står fortfarande på huvudkontoret, men backas upp varje natt via molnet, till en datahall i Göteborg. Om servern skulle förstöras, till exempel genom en brand, är det bara att skaffa ny hårdvara och återställa de virtuella maskinerna direkt.

Företaget har även börjat använda IT-Hantverkarnas Helpdesk, vilket gör att det går mycket snabbare att få hjälp än tidigare.

– Vi har ett enda nummer som vi ringer, i stället för att behöva jaga en viss person, säger Jonas Stendahl.

Full koll på IT-kostnaderna är en annan fördel.

– Tidigare kunde kostnaderna variera kraftigt från månad till månad. Nu betalar vi en fast summa kvartalsvis, säger Jonas Stendahl.

Tidigare kunde kostnaderna variera kraftigt från månad till månad. Nu betalar vi en fast summa kvartalsvis.<cite>Jonas Stendahl, vd på Wallstreet Media</cite>

Utmaning

Wallstreet Media hade växt ur sin IT-miljö. E-posten strulade, klienterna var gamla och svarstiderna från servern varierade kraftigt. Mycket resurser lades på att avhjälpa fel, vilket gjorde att IT-kostnaderna varierade.
 

Lösning

Alla klienter byttes ut till nya, Exchange-servern migrerades till Office 365, och användardata och bildmaterial flyttades till en Windows Server 2012 R2 som kör Hyper-V. Backup sker automatiskt via molnet.
 

Effekt

Wallstreet Media har fått snabbare support, klienter, och svarstider från servern. Stabil e-postlösning. Genom IT-Hantverkarnas tjänst Din IT-plan har Wallstreet fått koll på kostnaderna med en fast månadskostnad för underhåll och användarsupport.